Капучино - кафе с мляко, пяна и … (Kapuchino - kafe s mlyako, pyana …).

Как се прави капучино?

Капучино се прави от разбито на пяна млако, кафе и пяна от разбитото мляко плюс някаква декорация (какао) върху пяната. Ето една конкретна рецепта за двама:
  • -    кафе - тъмно изпечено и ситно смляно - две лъжички;
  • -    натурално прясно мляко - около 20 - 25 мл;
  • -    какао на прах, за декорация.

Рецепта за капучино.

И сега остава да приведем в действие самата рецепта за капучино, която е следната: Налива се млякото в шейкър или в специален апарат за разбиване, подгрява се на пара, докато млякото се разбие на пяна и се оставя за малко.
След това пригответе две чашки еспресо по обичайната или по любимата Ви рецепта за кафе. Налейте млякото в кафето, като придържате пяната с лъжичка. Отгоре поставете пяната.
Придържайте се към идеалното за капучино съотношение - 1/3 кафе еспресо, 1/3 нагрято на пара мляко и 1/3 млечна пяна от разбиването. Декорирайте старателно пяната отгоре с малко какао на прах.
Ако по някаква причина приготвянето на кафето се проточи, може да се наложи малко да подгреете млякото, ако е започнало да изстива. Ако млякото изкипи или вече не е достатъчно гъсто, излейте го и започнете процедурата отново иначе капучиното няма да е перфектно.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар